Tuesday, January 11, 2011

penat aku beratur...

korang taulah di zaman2 IT ni kan...

semua di hujung jari anda kan...

so sudah lamalah (bertahun jugaklah) aku dah stop hantar surat-menyurat ni ...

semua main online or pakai sms aje..

tapi hari ni...aku nak hantar surat pada kat sorang kawan ni....special punya surat ni...

masuk post ofis...aku ambik number...

wah..number skrg 1241....tgk kat tangan aku, nombor aku 1311...

korang matematikkan sendiri ye...berapa orang tu aku nak kena tunggu...

ada 20 min lagi before habis lunch...

terpaksa aku tunggu jugak...sampailah sorang chinese guy ni, dia terus ke kaunter and beli setem..

cheh....rupanya kalau kau sekadar nak beli stem, tak yah beratur lah...kau tanya je ...

settle urusan aku tepat2 jam 1.55 ptg..masa tu giliran 1253...kalau nak tunggu yg aku punya number, haruslah lewat aku masuk opis ni...

semoga surat aku tu selamatlah sampai...

2 comments:

Uncle Lee said...

Hi Marie, you have to go post office buy stamps?
Disini most convenience stores sell stamps as well bus tickets.
Only if posting large packets or parcels have to go post office. But no problems, they are everywhere here.

Ha ha, nasib baik you saw that fello beli stamps, otherwise nanti sampai lembu balek, ha ha.

You have a nice day, stay young....
Lee.

marie said...

ye lah kat sana...banyak newstand yg jual stem kan..kat sini, I tak tau pulak kat 7-eleven ada jual stem tak...rasa cam takde je...

and Lee..that fellow tu is posting CNY cards..young handsome fellow..nice kan to see young people still writing the conventional greeting cards...more personel...sebab I jeling card dia sebab I tampal stem kat sebelah dia...kah!kah!...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...