Wednesday, June 13, 2012

Yang HOT hari ni!!!

my friend Lee, selalu cakap...the most beautiful scene is woman cooking kat dapur (in his case, lagi hot kalau pakai sarung kebaya...kan Lee kan...he he he)..

tapi aku rasa, yang lagi hot adalah bila........lelaki memasak....ha ha ha

yes ada lagi satu rancangan memasak yang akan menemui kita ye...HOT GUY WHO COOK


aduh ...cukuplah aku rasa dah hot gile si Chuck Hughes tu memasak (siri dia Chuck's Day Off)..


pastu tambah lagi chef handsome 5 rencah 5 rasa tu...

 

pastu chef hot and handsome dalamJunior Master chef tu...yg paling kanan tu..handsome kan...


dan jangan lupa chef Michael Smith yang ada pantry paling hot di mata aku..chef yang hot bersama pantry yang hot...ohhhhh..marveles gitu....


and now, waiting for HOT GUY WHO COOK...yessss!!!!


pesanan untuk para suami dan jejaka di luar sana...belajarlah memasak walau sekadar nasi goreng kampung..kerana sesungguhnya lelaki yang tahu memasak adalah lelaki yang HOOOTTTT....sekian...

p/s: laki aku tak reti memasak, goreng telur pass lah...dia kena masuk kelas ni supaya HOT di mata aku....ha ha ha....

12 comments:

Uncle Lee said...

Hi Marie, I eat to live, not live to eat. I can't cook, but very good at opening tins....
So I married a good cook, makan problems solved, ha a.

And yes, there is nothing more appealing on this planet than that of a beautiful woman in the act of cooking for her loved ones, preferably in a sarong kebaya.

So? Whats te menu for today?
Have fun.
Lee.

Anonymous said...

Sweet Marie,hah belum tengok lagi Uncle kalau masak kat kitchen jangan kata hot oi lagi hot dari yang hot,apa dia yang hot you tanya,eh tak tanya pon,tapi nak bagitau jugak hot uncle ni kan adoi hot sesangat nak tahu hot camna nak tahu,tak nak pon nak bagi tau jugak,hot nya hot kena mercit minyak panas goreng telur mata lembu,terus lah hot ahahahaha yang kena tempias hot Uncle tu siapa aje yang ada kat umah lah tapi kejap aje bila di pujuk sejuk macam ice cream kat dapur AMELIA ahahahahaha,nanti satu ari Uncle tangkap gambar bila goreng telor tengok lah camna uncle elak atau heading bola,kalah maradonna in his heydays,ke kiri ke kanan ajung2 dive for cover jadi goalkeeper ahahahahahaha,nak lari dari mercik minyak panas meletup letup kat kuali ahahahaha,tengok Uncle sendiri cerita uncle ketawa sendiri,ahahahahaha Aunty kata nak masuk you tube ahahahaha,ni mintak Lee toronto pakai macam native indian tu and masak kat dapor pas tu letak kat blog dia oops,ahahahaha.ok dah melalut dah ni c u soon salam dari Uncle AL.

MOKCIK AZWA said...

Salam Marie..yang chef lain2 tu azwa tak kenal tapi kalau chef 5 rencah 5 rasa tu memang HOTTTT sangat la.. azwa suka tengok rancangan tu..sempoi jer cara dia masak kan..

p/s ooo mujur hubby jenis kreatif di dapur..almaklum la MIL dgn FIL memang terer masak maka menurun kat hubby hahahhaa.. so kira HOT la jugak roomate i tu hahahah

Amelia said...

Hi Marie, amboi pagi2x dah kasi I hot, itu Chuck Hughes hansem ya... tengok dia masak kat dapur malam tidur tak datang, hahaha

Bagus juga kalu dapat boyfriend or husband yang boleh masak, kita boleh merepek dan relax pi shopping. hahaha

I punya other half kat umah goreng telor pun tak gerti, setakat mee maggie aje tau.

Have a nice day, regards.

Small Kucing said...

wakakaka....purposely kenakan Lee ke pasal he post HOT Guys in his post :p

tapi 5 rasa 5 rencak tu memang hot le dia ni

Queenie said...

halamak marie! you niiii...

patut la ai rasa macam ada yg melambai2 nak masuk sini, rupa2nya sikit punya HOT ker your new entry!

betullah marie, ai pun taktau naper, kalau jumpa lelaki yg pandai masak dan cekap didapur, hati ni kan (hehe) mudah sangat cair dan terus terpesona....

yess, lelaki yg pandai memasak ni bukan jer HOT tapi SEXY giler!!! semua chef yg you tunjuk gambar tu, pujaan hati ai tau! hahaha...

sampai ai yang tengah syok2 bermimpi kat tahiti ni terus terbang masuk sini dengan mata terbuka luaaaaaassssss....

psst tidoq pun tak syukup, camner nak mimpi pi tahiti....

salam hugs n kisses utk you and UNcle AL jugak...thank you for your concern...sob! not to worry ya, ai masih hidup lagi...only a bit tired lately....tapi dengan entri marie ni...jiwa rasa segar kembali hahaha...

marie said...

Lee...oh..ni u nak kasi tau yang u still hot sebab dapat tangkap mrs yang pandai memasak kan...good for you Lee, no wonder boleh jadi sifu ni...ha hah a...

tapi i terbayang pulak betapa hot nye u tengah buat ice coffee malam-malam hari...:)

see u Lee

marie said...

ha ha ha Uncle Al...cam ne boleh sampai menari boria kat dapur tuh...tu baru nak goreng telur tu..kalau uncle masak nasi goreng nih, camne lah gayanye...boleh imaginelah uncle dok ke kiri kanan dengan penutup periuk as shield kan...mesti jaga kulit ni tak nak kasi kena percikan minyak panas nih...ha ha ha....uncle takut nanti saham turun ye....:)..gurau ye...

see u uncle Al..

marie said...

hai dear..ye lah azwa, chef tu memang hot kan..muda lagi pulak tu...suka tengok dia masak dlam dapur dia tu...katanya dia tu keturunan baba nyonya...:)

Azwa...untunglah u dapat the other half yang pandai memasak...sesekali bila dah bosan makan air tangan kita, bolehlah merasa air tangan dia kan...i nak make sure anak2 teruna i tu pandai memasak jugaklah supaya depa sentiasa hot kat depan mata menantu i..(ha ha ha..jauh nooo pulak berangan ni hah)..

marie said...

Mel..yelah dear...kalau dpt the other half pandai memasak cam Azwa punya kan, memang kita boleh sesekali merempang kat shopping Mall and then balik umah, wallah....makanan dah terhidang atas meja you...nikmatnye kan...:)

Mel..takpelah now depa pandai masak maggie ye...nanti kita ajar depa slow-slow ye..kurang2 nasi goreng lepas lah kan...ha hah a

marie said...

SK...betullah tu SK...dia asyik buat my blood pressure naik tangga tau with all his oppps..opsss picture tu...nasib baik takde gambar opss oppss memasak kan..kot tidak, i terus jatuh kerusi lah....ha hah a

marie said...

Hai queenie..aduh dear, u pi mana titon lama-lama sangat..u dah mimpi pakai that gaun yang lee kasi ke...i still fighting with my fat muffin etc ni nak muat dalam my gown tau..nasib baik u dah bangun tidur tau, i takut nanti nasi u hangit aje kan kat dapur tu..tu busy-busy tu, make sure rehat cukup tau...i jauh ni, nanti susah nak bawakkan ubat utk u...

tapi i kasi ubat gamabr hot and sexy guy who cook lah ye...bestnye..now cooking show pun banyak chef lelaki kan and macho-macho pulak tu...mana mata nak tengok chef, mana mata nak tengok ingredient, mana mata nak tengok background scene lah, pantry lagi...pening-pening...pening yang mengeembirakan..ha ha ha..u take care dear...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...