Thursday, January 8, 2009

And the day start...

It is almost a week since the first day my twin started kindergarten and this is my new schedule:

6.00 a.m - wake up, take shower, pray and prepare myself and also prepare a simple breakfast (bekal) for them, usually just a toast, scramble egg or sandwich..no breakfast at the school, only morning break at 10 a.m, lunch and tea time at 4.30 pm

6.45 a.m - wake them up, shower them and prepare them for school..I miss the time when they were in nursery where I can just drop them with their baju tidur and botol susu aje..indahnya saat itu...

7.15 a.m - make a move to the kiddy..

7.30 a.m - smooch! smooch! salam! salam! bye! bye! at the kiddy...proceed to Putrajaya

8.10 a.m - punch card...kadang awal sikit...kdg lewat sikit..

How do I cope with the new schedule...

actually, I am still adjusting...esp. the time to wake up since I usually wake up at 6.30 a.m...see, I lost my 30 minutes beauty sleep

but it's ok..that 30 minutes of sleep is consider negligible loss compared to their excitement every morning ..

harap-harap berpanjanglah rasa seronok ke sekolah tu..

8 comments:

Faina Arisya said...

kalau dah pindah ke rumah baru nanti.. mesti kena bangun lebih awal kan.. saya pun kul 5.30 dah kena bangun.. 6.30 dah kena kuar rumah..

N.M.Ibrahim said...

faina..ni jadual harian dah pindah kat nilai ni...kalau kat seri kembangan, kul 6.30 pg baru bangun, keluar rumah jam 7.30..kira skrg ni kena bangun 30 minit awal..oklah sebenarnya cuma masih tak biasa ni..

faina lagi awal ye bangun..masuk WP1 ye..saya masuk WP3..tu yg lambat sikit tu

Farina said...

mary...hopefully with this new schedule boleh lah turun berat badan without trying kan.Insyallah...

N.M.Ibrahim said...

farina...i hope soo lah tapi nanti aku kuranglah sikit beauty nya sebab dah hilang 1/2 jam beauty sleep kan...

putera said...

mary..sama la kite....aku pun mulakan tahun baru dgn duty baru...sejak maid takde ni...kelam kabut sikit mlm dan awal pagi...sibuk kemaskan pakaian anak2 sblh mlm, pagi plak sibuk hantar ke nursery (2tahun), tadika transit (6thun) dan skolah kafa@transit (8thn). tmpt yg berbeza tp satu jalan jer. mengah2 jugak la...sbb apa yg no 2 tu nak kena awal sikit takut terlepas bus skolah dia ke kajang...apapun, rasa tenang dan kemas jer umah tanpa maid....

N.M.Ibrahim said...

putera..terror ye anak kau yg 6 thn tu naik bas sendiri ke kajang..aku harap2 tahun depan anak2 aku pun boleh naik van sendiri ke tadika..

putera said...

dia naik bus kat transit laaa....kan ada penjaga yg tgk dia naik bus...bukannya aku tinggalkan kat umah sorang2.....

N.M.Ibrahim said...

aku ingat dia naik sendiri tu..giles terror..harus aku pi suruh anak2 aku menuntut ilmu kat anak kau tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...