Saturday, January 31, 2009

Makan-makan with fren

Since I moved to this home on 27 December 2008, I have yet to invite any of my close friends for makan-makan..yelah, rumah tak siap sepenuhnya lagi and we don't have dining table yet (yes!!I mengada-ngada meninggalkan meja makan lama di apartment utk tenant baru..konon nak beli yg baru, tengok2 budget dah lari pulaknye..penat dah kejar tapi tak dpt2 lagi..)

And Fendi keeps on reminding me, when are they going to have makan-makan at my place...cheh!kata nak makanlah tu sebenarnye nak tengok umah barulah tu, mcm ku tak kenal kawan-kawan ku ini..and kalau tak ku turutkan permintaan tu, mau dijengilkan ye mata kat I pulak..so before my fren fendi turn into a monster and since Monday is a public holiday, so I agreed to cook spagetti and only spagetti..but they are an extra-good-friend that day (maybe they thought my spagetti won't be that tastier or maybe the foods is not enough) so Fendi bring laksa penang, Ija bring lots of fruits and icecream, Fera brings lots of food goodies for the kids and Shah..the bachelor one..so kena maafkan dia sebab bawak perut aje..takpe Shah, kehadiran mu dihargai...

The first one to arrive is Fera at about 1 pm and she had to stomach in 3 plate of spaggeti and laksa penang since whenever the other friends came, she is forced to join eating with them again..tak kisahlah Fera, banyak ruang lagi utk u expand tu..and U needs to eat dear..dah kurus sgt tu..(kata-kata dengki seorang manusia bernama Marina)...

We do lots and lots of talking, laughing, kutuking each other, telling story about our other friends and makan-makan dan makan...dari bersila atas tikar hingga ke ruang tamu menjamu kuaci and kacang..memang meriahlah...my SIS from Bangi also join us later at 4 pm and she left at about 10.30 pm..the son meraung-raung tak nak balik umah, nak tidur umah anjang nye..next time ye Shamil..

I have yet to have makan-makan with my colleague at this opis and also with all my old girlfriends, the ones who I knew since my student years and still keeping in touch through email...though dah lama tak ketemu muka (they knows who they are)..miss u all...nanti I jemput makan-makan ye..jgn tak datang tau..boleh shopping Nilai 3

As usual, these are the pictures that day..

garlic bread..

spaggetti ye...

kuah spagetti ye..

Raif baby Ija..dah besar dah..anak2 I sibuk memunggah semua barang mainan depa letak keliling baby Raif ni...pening si kecik ni nak main yg mana satu..

Adam n Johan with Raif

Kemain suka lagi Abang Johan bergambar dgn Raif...

Fendi and family

Ija and family

Johan sibuk duk ambik gambar Auntie Fera yg vogue ni

Para tetamu yg sudah kekenyangan

Hero-hero Fendi...yg kecik sekali tu, bagus betul mengadap rezeki, langsung tak dihiraukan org keliling...

Syamil dah siap mandi, pakai baju Adam Johan masa kecik...
seronok bermain sampai meraung-raung tak nak balik...

4 comments:

adie-ishmael said...

Auntie Fera tu memang vogue to da vas!!!

N.M.Ibrahim said...

adie..kena tengok real life...lagi vogue tu..."gf" si ISHAn tu heh!heh!...ishan banyak jugak gambar dia rasanye...

putera said...

ekkk...bila plak ada n3 yg ni....b4 this i check tak de....mana laksa penang aku...dengki tol tak ambik picture...heheh...anyway...berjaya jugak aku push mary buat gathering kat umah dia....thanks mary and friends.....nx time we can gather lagi...may b at my hse ker...or frerras hse ker? ishan bole sponsoer menu skit...

N.M.Ibrahim said...

amboi fendi..sampai tak terperasan n3 pasal ni ye..sorilah tak sempat nak snap gambar laksa penang kau pasal time kau sampai tu...dah kepoh bercerita and makan aje..aku punya kamera pun dah kemana dah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...