Friday, January 30, 2009

Apa Itu Ikan Kerisi?

Utk Cik Tem and ISHAN and whoever who didn't know what is ikan kerisi...

surely you guys and gals see this fish in the market cuma maybe tak tau namanye ikan kerisi...

So inilah ikan kerisi...tau kan..

4 comments:

Nuisanc3 said...

laaaaa... ikan ni.. tau sgt.. goreng pon sodappppp....

tapi sy pgl ikan lain la.. ikan ape ek sy panggil.. x igt..

tp sy sukeee isi dia... malangnye hidup bersama orang x makan ikan.. hilang nikmat nak makan ikan.

doa2kan lah anak2 saya nnt sume suke ikan.. biar papa dia sorang je x mkn ikan.

N.M.Ibrahim said...

cik tem..ikan ni memang local fish kan..sedap goreng saje pun...

tulah..akak pun doakan anak2 u nanti suka makan ikan..mcm kita kan...skrg ni kat peti ais umah takde pun ayam, seafood and daging aje..

Ishan_Qureshi said...

Salam AKAK,

Ooo ini ka ikan kerisi? Barula ISH tau...! Mmg kadang2 tu ternampak jugak kat market atau pasar malam, tapi tak tau namanya apa! Ye la kan...selama 26 tahun hidup kat dunia ni...sekali pun ISH tak penah beli ikan kat market atau pasar malam. Kat kedai akuarium ada la ISH beli beberapa jenis ikan...mcm ikan gapi, kaloi indonesia bla bla bla dot com dot my;-) Nway, thanx a lot akak atas maklumat yg sgt berguna ni. Muah...luv u:-*

adie-ishmael said...

kita orang panggil ikan tu ikan biji nangka...hehehe...sedap buat goreng garing2 atau buat pindang atau buat asam tumis...bakar pun ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...