Friday, January 2, 2009

Hopefully....lah

Second day of 2009...really not in the mood of talking about resolution since last year's pun tak capar...and Starbuck's Buy 1 Free 1 offer already closed shop...penat-penat aje den menapak ke sana lunch break tadi..tapi bagus jugak menapak, atleast forcing my forever-lazy-to-exercise body burning the calories after Burger King Whopper yang telah dijadikan lunch with cik tem..

tengok ajelah gambar ni...hilangkan kempunan..

apasal lah aku dok ingat ice blended aje ni..lately, I am really craving for this d**n thing yg akan menambahkan berat ku yg sememangnye telah berat ni..2 days lepas pun telah sanggup ke Alamanda just for a cup of ice blended from Secret Recipe (cheaper maa than Starbuck)..boleh gitu..

Apa yg den merapu ni..

ok..announcement (though not yet getting permision from tuan tanah)..cik tem had just bought a new ixus canon digicam and from now on, ready to see very nice, glamorous, canggih gitu pictures in her blog ok...(psst! don't forget to share the software with me ye...I pun nak canggihkan foto-foto I ni..)..

And let's share my new hope for 2009 (if only there's a will for it)..

1- dah boleh agak dah kan...malas nak tulis sebenarnya..tapi tulis ajelah..KURUS

2- be more environmentally friendly - for a start, less plastic bag usage...harus ku try membawa beg kain ke Tesco

3- buy a book every month.."book" here does not include Anjung Seri and Impian yang pasti ku beli setiap bulan di kedai buku Anjung itu..ini adalah buku2 dari MPH and setarafnya ye..

4- family expansion...with God's will

5- saving!saving!...pasal tahun ni asyik spending!spending aje...

6- be better Muslim (pun every year jugak)...

emmmm!!!! what else ya...

emmm!!! ok..that's all I can think of right now...Happy New Year everybody

6 comments:

Catz said...

saya pun berazam nak kurus...
tapi nak wat camno ek??
selera tinggi..hiks..
ada petua ke utk merealisasikan azam ini??

N.M.Ibrahim said...

org2 mcm kita ni susah catz..dah lah suka masak, suka makan pulak tu..akak ni, sakit pun ada selera...mcm mana tu

adie-ishmael said...

family expansion...ok...jangan body expansion dah ler...

N.M.Ibrahim said...

adie..yg body expansion tu tak pernah jadi resolution pun tapi memang tercapai aje setiap tahun..hampeh tul lah

Nuisanc3 said...

saba je la gamba stabak ni.. saket jiwa saya

N.M.Ibrahim said...

tak tahan tengok fresh cream tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...