Tuesday, January 6, 2009

Another Tag - 7's


7 FAKTA TENTANG SAYA:
A wife, a mother and still a daughter

Love cooking and decoration with limited budget
My work does not related at all with my study

Oldest of 8 siblings
tak suka tengok cite hantu, suka cite budak-budak
suka ketawa..kdg2 tak boleh control gitu
suka makan

7 PERKARA YANG MENAKUTKAN SAYA:
Kehilangan orang yang disayangi

Hilang kepercayaan kepada org yg disayangi

accident

public speaking

losing my independence

dunia ini tak aman/darurat/bencana alam/kebuluran
gagal membentuk anak-anak saya

7 LAGU WAT MASE SKRG:
dah tak tau nama lagu skrg ni walau still dengar lagu..
all time favorite - lagu-lagu Celine Dion esp. lagu french dia

7 PERKARA YANG SELALU DISEBUT:
ye ke..

adam!!! ... johan!!!...

jgnlah buat macam tu!!!....

apa kes

Ya Allah budak ini

Hello

Hai


7 PERKARA YANG AMAT BERNILAI:

my religion

my family and friends...love you all

my independence

my freedom

my senses

my properties sebab bukan senang nak dapat

my job


7 PERTAMA KALI DALAM HIDUP SAYA

first time makan maggi - masa darjah 5..sebab tak pernah makan maggi, lepas masak tu, terus kemas segala mangkuk sebab takut mak marah..tapi terkantoi pasal lupa plastik maggi dlm tong sampah..ingat lagi tu, sanggup share2 duit dgn adik utk beli maggi sepaket..

first time tengok wayang - masa kat MSMKL Pandan Indah, pi tengok A Few Good Man - Tom Cruise, pas tu keluar wayang dah malam..terpaksa ambik teksi balik asrama...masa tu tengok kat panggung Rex, depan S&M kat Pudu tu..sekrang ni panggung tu pun dah tutup...

first time naik kapal terbang - masa darjah 1, ayah kena posting ke Sarawak

first time drive - lepas habis study pasal nak pi tempat kerja kat sg. buloh, takde public transport, kenalah ambik lesen memandu

first time terlanggar org - kat simpang nak ke Tasik Titiwangsa, nasib baik mamat tu jatuh atas rumput divider..tapi giles seram sejuk masa tu..

first time pegang senjata api - masa modul Polis, pegang pistol and pegang M16 masa modul tentera kat kursus DPA 2005/06..tak sangka pulak dpt pi ke final utk acara menembak dgn M16 tu..masa tu banyak jugak yg first time buat, berkayak keliling pulau pangkor (thanks pada partner ku yg baik sgt, Dinesh sebab sabar melayan kerenahku di atas kayak tu, kalau suami ku masa tu, mau dia dah turun terjun berenang ke pantai rasanye), panjat gunung, jadi polis trafik (tapi tak sempat tulis saman, kat depan maju junction), masuk lokap (pi melawat aje ye, takutlah tengok org yg kena tahan tu, tempat pun kecik aje), jadi bomba (kena denda commando crawl bawah keta bomba sebab kumpulan saya paling lambat masa tu, hampeh tul), scuba diving, training padam api etc...


first time rasa bahagia sgt, mcm tak percaya - tanggal 20 Disember 2004, Isnin sebab first time dengar suara menangis my twin dlm labour room...sayu betul masa tu...mcm tak percaya dah jadi mak org..

7 ORG BERTUAH SAMBUNG TAG INI: org yg blog link dia ada kat kat blog saya ye...

6 comments:

putera said...

salam mary...wah....suka sangat baca pasal isihati ko ni.....memang best....tulis la banyak2 lagi....

N.M.Ibrahim said...

putera..tu pun dah penat kepala aku memikirkan apa nak tulih tu

shazali said...

saya pun seronok bila baca tang kesyahduan dapat twin boy tu. I wish i'll have one..tapi semuanya kuasa Allah..

N.M.Ibrahim said...

shah..Insyallah, nanti dah kahwin, akak doakan rezeki kau dpt twin jugak..tapi kau kenalah cari calon dulu..

shazali said...

calon? akak nak tolong panjangkan senarai nama tu? silakan...tq :p

N.M.Ibrahim said...

shah..malas dah akak nak mencari calon untuk u dan ishan..yg akak berkenan, aje adalah yg tak kena kat korang (oppss..sorry kat ishan)..

Kalau akak carikan utk kau,, kau jgn banyak songeh ye..kau terima aje boleh..deal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...