Wednesday, May 25, 2011

pirate lagi...

hai hai Captain Jack Sparrow...

lama dah tak tgk movie satu famili..selalu tengok bertiga aje, aku and the twin sbb abahnye tak kosa nak melayan cite karton kat wayang...tapi nasib baik maknye ok aje...nak-nak time abah dia kerja hari sabtu...dia kerja, aku pi berjimba dgn anak-anak....

tapi utk captain jack sparrow...member tu dah lama tunggu cite ni masuk panggung...so apa lagi...melayan lanun lah...

aku suka cite ni sbb dialog dia mmg kelakar...aksi-aksi tu kurang sikit..maybe sebab cite 3D..so banyak yg scene bergayut kat tali, terjun laut lah..(aku tak tgk 3D punya movie so takde apa-apa effect..kalau tgk 3D...mau muntah hijau kegayatan...)..

pada kau, cite ni cite ni punya plus point pada skrip yg kelakar tu...yg tak tengok lagi tu, bolehlah pi tengok..

10 comments:

pizli said...

Tak sabar nak tunggu anak2 besar.. Boleh buat aktiviti2 mcm tengok wayang ni sama-sama hehe..

marie said...

takpe..anak-anak ni cepat aje membesar..tapi tulah, bila depa dah besar cepat sgt ni, kalau boleh nak suruh jadi baby kita aje...he he he

Anonymous said...

Marie,Uncle and Aunty,nak gi tengok wayang...cerita tu lanun tapi cucu kami kata nak ikut... ni yg buat spoilt ni,kecundang lagi ahahahahahahahaha,tapi tak pe lah dapat mesra dengan cucu,kalau tidak nak jumpa seminggu sekali pun susah,tu lah anak2 ingat2 lah selalu bawa cucu bila senang jumpa gan atuk, kami kadang2 lonely aje.Marie mesti nya bawa cucu selalu jumpa atuk diaorang kan?salam mesra dari Uncle AL MAL.

Uncle Lee said...

Hi Marie, I too love this movie. Any movies with tall sailing ships, of pirates saya suka.
And you're right, love the humour too, and the special effects.
Good to see movies whole family.....
Have fun, enjoy the weekend, and go look for that batik, ha ha.
Lee.

Anonymous said...

Marie,oh ya lupa nak bagi tau,tengok your old n3,masa cuti di MELAKA,nampak lah gambar hubby,twins and yourself on the boat wah cantek dan anggun baju yang Marie pakai hari tu,beg tangan pun ada kelas.Uncle and Aunty pun suka bandar Melaka,you must try the Assam pedas pokok assam kat bandar Melaka...wah... sedap...comel lah twins and hubby handsome..so nice to be happy with family enjoy Marie as kids grow up so quickly and apa lagi before we know it kita dah ada umur tapi bukan tua tau ahahahahaha,young always but at heart and mind.Salams dari Uncle Al.

marie said...

Uncle Al..yelah, cucu and atuk memang tak boleh dipisahkan..kalau my parents dtg sini or kalau saya balik kampung..mmg my twin melekat dgn atuk depa..tidur pun dgn atuk..so masa tu I am free to do whatever I want...tapi ni pun dah almost 2 bulan tak balik kampung..adus...sedih sungguh..

Uncle and auntie enjoy the movie ye...kalau nak lagi thrill,Uncle boleh bawak tengok yg 3D punya...banyak adegan bergayut, jatuh gaung...ehhh..gayat tu...

Ok Uncle..have fun..see u again

marie said...

Hai Lee..mesti movie tu dah masuk panggung lama dah kat canada ye..sbb biasa kat Malaysia lewat sikit..tp tu lah, my hubby pun memang suka cite tu since the first movie lagi..skrg ni actor pujaan hati dia ialah johnny depp..(i suka jugak sbb depp sungguh handsome)..ha ha ha..

semalam I tengok cite tahun 90an gitu, ada sharon stone berlakon..dia soo cantik kan...classic gitu...

Ok Lee...see u..hopefully, my hubby tak kerja tomorrow..boleh pi Jalan TAR, cari kain sarong kebaya..

marie said...

Uncle Al..beg tangan ada kelas tu..kena ckp slow-slow sikit...petaling street mari tu...dah rabak dah pun...ha ha ha..

Melaka seronok pi makan ikan bakar dia kan...murah dan sedap...asam pedas melaka pun mmg glamer kan..tapi saya tak tau yg kat pokok assam...maybe next time boleh try..jiran sebelah negeri je Melaka tu...tak jauh sgt..

Salam dari saya..selamat menjamu masakan auntie..

Anonymous said...

Marie,ni lari topic kit jangan mara ok,Uncle nak bagitau,Marie ni memang ada kelas,baru tunjuk aunty gambar Marie masa pi kawin staff wah baju,handbag,tudung semua matching,Aunty pun dia memang suka tengok matching sejuk mata memandang,keep it up, Aunty kata a gigi Marie memang 1st class,untung hubby you dapat isteri best punya cun,salam dari UNCLE AL MAL AND AUNTY INA.

marie said...

Uncle Al..yg matching tu sekali sekala time nak pi kenduri..kalau pi ofis, dgn beg tangan hitam je..masuk dgn semua kaler...ha ha ha..biasalah, sesekali ke kenduri, dress up lebih sikit lah...

ops...saya punya gigi takde mcm hollywood smile Uncle...selalu pikir nak pakai braces tp my hubby tak suka I pakai...tu yg tak dpt jadi iklan darlie tu...

Salam mesra utk Uncle dan Auntie Ina..

p/s: gambar nak masuk blog kan uncle, mmg kena pilih-pilih sikit...hah hah hah..tapi realitinye, tak sebegitu presentation saya ni..cuma skrg ni, baca blog Lee tu...dah mula rasa nak dress up balik..tgh kuruskan badan dulu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...