Tuesday, May 10, 2011

yang naik

temperature kat Malaysia mmg tengah naik minggu ni..

cuaca panas sgt...

time-time cuaca panas ni..pekene lemon ais tea mmg sedap..

tapi harga gula pun naik jugak hari ni..

so minum ais sejuk ajelah...

bagus utk kesihatan...

kurangkan gula dlm kehidupan ye..1 sudu sudah cukup...nasihat dari KKM

6 comments:

pizli said...

Minum air suam heheh..

Anonymous said...

Marie,wah rajin update blog,ya lah memang panas now kat Penang pun sama,Uncle and Aunty put on aircon full blast kat bilik and manja2 tengok american idol ahahahahah,Uncle ada blog masa kena cancer 2008,kena chemo,radiation sampai dec2008,so i started my own blog for my family members to be kept informed of my fight with cancer and updates on my health,and alhamdullilah syukur,now nampak ok lah,so everyday is a bonus,and Uncle and Aunty travel a lot we have been like moving from country to country since last year june macam non stop tapi semua short trip 6 days 5 nights tapi gi banyak negara,and now update blog cuma untuk family info,CUCU pun now ada 5 so next time they know their atuk punya cerita,tapi kalau Lee ada dia pun bolih cerita ahahahah tapi takut xrated pulak ahahahaha anyway nanti Uncle bolih email to you kalau dapat email address nanti uncle tanya Lee.ok ni nak pujuk aunty buat lemonade sejukhah manja lagi ahahahahaha,regards Uncle AL. PG.

marie said...

Pizli...betui tu...amalkan air suam ni boleh awet muda dan sihat..tp time panas ni, mmg nak menogak ais dr peti ais je..tu yg boleh batuk tu..

marie said...

Hai Uncle AL...tu lah hari ni rajin sikit...lagipun, dok tunggu org atas approve kerja org bawah ni..kita updatelah blog jap...

nanti Uncle minta kat Lee ye my email address..boleh baca ninjalogy Uncle and auntie pulak..

wah....syabas Uncle..you are a champion, a survivor...mesti kuat semangat Uncle lawan kanser..semoga Uncle terus sihat walafiat and boleh terus berjimba-jimba dgn auntie..mcm kawan kita Lee and Mrs Lee tu..can still doing tango...

and sukanye dengar Uncle and auntie dah boleh pencen jalan-jalan round the world...saya pun simpan angan-angan camtu bila dah pencen, nak pi jalan2 dgn hubby...skrg ni susah sikit sebab banyak komitmen lain dulu..settle hutang keliling pinggang ni..tu yg pinggang tambah besar tu..nanti dah pencen, Insyallah dah settle hutang umah, hutang keta, hutang belajar..sonok sikit jalan..cuma kena jaga kesihatan dan doa banyak2 moga panjang umur..

See u again Uncle AL...and enjoy your lemonade..

Anonymous said...

Marie,untuk pengetahuan, Uncle still working sebab dalam bidang uncle belum ada yg bertauliah untuk di malaysia,long story but that is what keeps me going during my days of chemo and radiation,partly selain dari doa dan solat.Uncle punya policy kalau cannot run,then walk,cannot walk fast then walk slowly, kalau walk slowly pun tak leh then crawl,sampai lah ALLAH SWT,ambil balik hak dia,wallahualam,never give up then one would have no regrets.isyaallah.enjoy your sambal tumis tempoyak. Salam dari uncle and aunty,jangan lupa enjoy your life always never go to bed angry,its not worth it.

marie said...

wow..Uncle Al still working...good because at your age, I believe people works because they love the job...not because of "the situation" makes us works..I am quite lucky because I like what I am doing right now (walau banyak stress..tp am enjoying it...)..and Uncle mesti dlm bidang power ni sbb still no expertise yet in Malaysia..bravo Uncle..

Tapi betullah like what Uncle Al said..kerja selagi hayat di kandung badan...tp saya plan (kita merancang ajelah ni..yg tentukan Dia jugak)...bila pencen, saya nak buat kerja yg tak terikat dgn 9-5 ..so that saya ada enough time for myself (catering or gubahan pengantin)...ha ha..boleh jalan2 cam Uncle and Auntie..

Salam Uncle Al...(before this I thought Uncle AL is a chinese man...he he he...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...