Wednesday, May 25, 2011

potluck hari tu

lama aku tak update blog..sebab...tgh jiwa lara...so aku jadi malas nak menulis..

tapi itu tidak bermakna aku malas nak makan atau malas nak memasak ye..(walau ada sedikit malas nak ke dapur lately ni....)

dan last friday..kan friday lunch break lama sikit..so office mates semua plan nak buat pot luck..lama dah tak buat potluck...

 drummet goreng, pulut kuning, rendang ayam, keropok lekor, cikedes...

 spagetti cabonara kot...sedap...sila buat lagi ye cik yana..

 nasi lemak bungkus dr the 2 handsome guy kat opis aku ni...tq..tq..

 ni yg aku bawak...peach crumble dgn custard sos...dessert senang...campak2...20 minit siap bakar...

tapi yg tak best..time lunch hour tu aku pulak ke hulu hilir bawak fail...tak sempat makan pun..so jadinye, rendang ayam member opis aku yg sedap sgt kat tekak aku ni...sempat aku rasa sepinggan je (tak cukup tu sepinggan...sbb pinggan aku kecik ye...piring kuih sebenarnya..)...waaa!!! sok-sok bilalah aku nak merasa lagi rendang dia..(orang yg makan cili tu, sila faham ye..sila dptkan resepi dan sila bawak semula rendang ke pejabat ye..he he he)

4 comments:

pizli said...

Mesti department ramai perempuan kan? Kitaorang ramai lelaki takde tercadang pun nak buat pot luck hehe..

Anonymous said...

Marie,ni cakap pasal makan,aunty janji nak try resepi Marie lamb stew,tengah tunggu lah ni bukan potluck tapi goodluck ahahahaha,pujuk lagi lah nampaknya yahooooo.Salam dari Uncle AL.mal.

marie said...

pizli...mmg department saya ni majoriti perempuan...tp department kecik aje..pompuan mmg rajin part-part makan kat opis kan...sesaje nak merasa air tangan member opis...

marie said...

Salam Uncle Al..dah selamat balik malaysia ye...mesti seronok auntie shopping kan...takpe, Uncle sure dpt makanan yg best-best sbb Uncle dah pujuk auntie baik-baik masa holiday kan...

saya pun sukalah kalau hubby saje pujuk saya pi shopping cam Uncle..dia nak makan kambing golek pun saya buatkan ... ha..ha..ha...

have a nice day Uncle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...