Monday, May 30, 2011

Poyo tul lah...

aku tau..benda ni selalu jugak terjadi kat korang....

dan bila terjadi..mmg akan menyebabkan korang frust dan membantutkan sebarang selera utk bershopping...

benda ni akan jadi cam ni...

korang masuk kedai cari barang....korang belek-belek banyak dah barang kat kedai tu...satu pun tak menarik  hati korang...

pastu korang ternampaklah satu-satu nye benda dlm kedai tu yang membuatkan korang jatuh cinta....

pastu korang belek tanda harga.....

pastu korang punya selera terus terbantut....menyampah kan....

tak bolehkan kalau kedai tu buat sale potong 50% kat item yg korang nak tu....hampeh tul....potong stim betullah...

saje aku melepaskan rasa frust aku sbb akaun bank aku tak cukup cantik nak cover harga barang yg aku nak tu..dan benda ni selalu terjadi (betapa tak menariknye bank akaun aku kan..)

oh ye..lupa nak bagitau (patut aku tulis jumaat lepas..)..Butik Bonia kat Alamanda tengah buat sale gile-gile..40% + 10% (for member)....beg yg seribu, boleh dpt rm500++...(tu yg aku meroyan tu...)

8 comments:

pizli said...

Hehehehe.. Biasala tu..

Anonymous said...

Marie,ilmu ni Uncle tak ada,tapi Aunty ada bagitau kata dia senang aje,survey dulu,round habis lepas tu dah berkenan dan harga berpatutan,buat makanan sedap2,jamu hubby pas tu cakap manja2 kit,jack sikit,pas tu tup tup akaun balance melonjak sekelip mata,baru lah beli yang suka tadi ahahahahahahaha,pening pening uncle tak tulis bagitau nanti on strike pulak terpaksa lah uncle bagitau,ahahahaha,oh ya ada baca comment uncle kat kawan kita punya blog Lee toronto tak? dia ketawa kata dia sampai blog meletup ahahahahaha.salam dari Uncle and Aunty.AL MAL.

marie said...

Pizli...tu lah..bilalah saya dpt shopping tanpa tengok price tag..ha ha ha...sampai pencen pun tak merasa agaknye

marie said...

Ha ha ha Uncle...pandai betullah Auntie punya petua tu...tapi tulah, akuan yg satu lagi tu pun rabak jugak tu..lagipun, saya dah pau dia awal-awal sebelum duit bonus dia dpt lagi..(tau aje ada bonus, terus pau dulu...ha ha ha....sbb saya kan takde bonus..)...

takpe..boleh amalkan petua auntie tu time-time awal bulan kan...sehari sebelum gaji ke..kita pujuk dia baik-baik kan..

and yelah Uncle...toronto punya internet kena bom kaaa....dah tak dpt nak komen kat pondok dia tu..aduhai..

Tp projek cari kain sarung kebaya tak dpt jalan weekend hari tu sbb family in law dtg umah..masak nasi dagang...pengsan jap diet hujung minggu...

ni saya kena tunggu gaji bulan depanlah pulak ni..(lamanyeeee....)

OK Uncle...see u..my regards pada Auntie Ani...mesti bestkan dpt beg baru, baju baru, kasut baru..aussie mari pulak tu..bestnye...Uncle mmg bestlah..pandai membahagiakan auntie..ha ha ha

Anonymous said...

Marie,oh ya ni nak bagitau,mesti bila pi opis baru baca comment,surely pattern and time slalu masa kat opis di rumah,tak buka computer, betul tak? anyway hari ni Uncle and Aunty rilex2 kat rumah and kitorang pun belek punya belek,baca punya baca,menjelajah blog Marie tahun ke tahun and we both enjoyed your writing that comes from your heart and memang betul what you said about the blog jadi your invisible wall.Uncle ada lah belajar sikit about ilmu manusia and daripada your writings you are sincere about what you write as and when it happens.Nowadays tak banyak honest blogs and bila kita baca nak percaya pun susah,tapi your writings are true feelings of an individual and that person is you.Congrats and keep it up. kawan kita Lee kat Toronto punya blog meletup kut banyak gambar and comments yang interesting ahahahahaha Salams dari Uncle Al and Aunty Ina.(note not Ani)ahahaha,

Uncle Lee said...

Hello Marie, I love your shortcut bahasa, "pastu" instead of 'lepas tu".
All my bahasa I learned sebelum Merdeka now da out of tune to day's bahasa.
Buat saya lintang pukang when reading this new shortcuts, ha ha.

Aha! Shopping? Habis cherita ni! I only an hour ago dropped my wife at a mall...she wants to check out a big department store as it is have a 'CLEARANCE SALE"!

Reason being a HUGE US store named Target buying over and will be marketing American stuff.
Its going to open 6 huge stores in Toronto....
and tis one only 8 minutes away from where we live....
Habis cherita lagi!
Tentu wife nak check out this Target bila buka akan datang.

Me? I stay home visit friend's blogs, read of their grumblngs about shopping, pastu makan, have a nap.
No need spend money, ha ha.
Have a nice day.
Lee.

marie said...

Hai Lee..u blog punya hiccup dah ok ke tak?

Clearance sale...opening 6 new stores...wah...that is almost heaven tu...ha ha ha...u better standby to hear more of the manjah lines from Mrs Lee lah ye...this is a sooooo goood news for woman...biasa kan bila new store opens kan, selalu ada introduction sale jugak...and maybe u should also try to figure out where to built another 12 feet wardrobe kat ur house...and for Mrs Lee...go girl...bestnye..

ok Lee...u have a good nap now ye Lee...simpan tenaga to escort your wife to the cashier nanti bila new store open...we woman no need man to escort us through the mall..but when it come to the cashier, yelah, needs you guy lah sbb kami tak reti mengira...ha ha ha..

See u again Lee

marie said...

Salam Uncle Al..

First of all, my apology to auntie ina...so sorry of the mistake...but don't worry, there is no auntie ani in Uncle AL life..kan Uncle kan..uncle kan sayangggggg sgt kat auntie ina yg pandai masak, cantik dan sentiasa anggun menawan..(anyway, my family also call me Ina...marie tu nama glamer with friend masa sekolah...perasan minah salleh jap...ha ha ha)

and so suka hati Uncle suka baca blog saya...sesaja menulis apa yg saya buat and apa yg saya suka jugak apa yg tak suka...cam time tengok price tag...ermmmm geram tul..

Uncle..i have a broadband tp kat umah saya, the line is sooo slow...sakit hati ooo nak tunggu dia download pages tu..kalau ada line clear pun, kat tangga umah...sakit pinggang ooo nak duk mengadap laptop kat tangga...

tapi takpe..nanti bulan 8, saya punya contract dgn C***** dah tamat...boleh terminate terus and plan to tukar pd streamyx..masa ambik broadband tu stremyx takde line lagi kat umah saya..mesti Uncle fikir kat ulu mana lah saya duk ni..tpt saya tu baru bukak..dulu ladang kelapa sawit..tu yg lambat sikit line telefon nak masuk...skrg dah ok..dah 2 tahun kat situ..

hah..tempat saya dekaaat sgt dgn pasar borong terbesar kat malaysia (Nilai 3)..nanti boleh bawak auntie Ina shopping sana...banyak barang menarik..kat come and have lunch at my place..no need to makan-makan kat luar tau..

Ok..salam utk Uncle and Auntie ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...