Monday, April 4, 2011

Miss Potter and Peter Rabbit

korang yg biasa dengar cite atau tau pasal Peter Rabbit..sure kagum dgn lukisan kartun yang cantik dan halus seninya...

ok...ni nak cerita pasal penulis series peter rabbit ni..

aku ni dah dekat sebulan beli VCD Miss Potter ni..tapi tak sempat-sempat nak tengok..

semalam, time cuti kat umah..time anak-anak aku tidur..aku layanlah VCD ni...

ni cite cam biography lah sikit..kisah Miss Potter ni..camne dia berjaya hasilkan series tu..

kalau korang jenis jiwa mentel cam aku ni..yg suka cite kanak-kanak + love story + touching story...korang tengok lah..

aku gerenti korang akan mencari klenex..kalau klenex takde..korang carilah sapu tangan...

waaa...csedih citenya...dan scenery amatlah cantik..

taulah background english country side year 1930s, around Lake District...memang cantik dan romantik...

ok..say hello to Peter Rabbit...


and aku ni antara peminat Renee Zellweger ni sejak dia berlakon Jerry Macquire tu...kebanyakan cite dia mmg aku ulang-ulang tengok...

2 comments:

Uncle Lee said...

Hello Marie, I have not heard about this Peter Rabbit...or the movie.
I guess my fault as I stopped reading the papers since retiring.
But looks a good movie.
You mentioned 'sedih'? Okay...begitu saya ehlak, ha ha...not keen on sad movies.

Believe it or not, I only love adventure movies or war ones as well cowboys movies.
Not keen on romance movies, ha ha.
Have a nice day.
Lee.

marie said...

Lee...I agree with u..man don't really go into this kind of movie (except during the courting season..betul tak?)...

and those is the reason I don't go out for movie with my hubby (alone) anymore sebab dia nak tengok cite perang, action all that and I mmg tak kuasa nak tengok cite tu kat wayang..

and yg untung is our twin ... sebab last-last if going for a movie, mmg tengok kartun ajelah...

Lee...peter rabbit ni children story book punya series..dah ada since zaman u kecik lagi...tp i pun takde buku ni..cuma tengok2 kat kedai buku..lukisan dia cantik sgt..

ok...take care..ikut cakap mrs Lee ye..(lelaki ni pun tends to follow doctor advice than their wife advice when it comes to their health kan..kan..)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...