Tuesday, April 26, 2011

takde cite...

lama jugak takde cite nak update kat blog..sampai bila aku nak post new entry, rupanye page blog ni pun dah baru...ada banyak shortcut baru ye...ke short cut lama tapi icon baru..entah..

mmg betullah skrg ni takde cite baru..kerja rutin aje..pergi kerja, balik kerja, masak, makan, tidurkan anak..tidurkan diri sendiri...

so aku share ajelah lunch cu m breakfast aku hari ni...

kuey teow ladna....



minum green tea..dlm flask purple tu...
dah lama dah kawan blogger aku nasihatkan aku utk ambik green tea ni..siap dia kasi lagi info-info kebaikan chinese green tea ni...(dah aku selalu melalak kat dia nak kurus kan, orang bagi tip...tak reti-reti nak ikut...)

so weekend hari tu, gi tesco..kebetulan ada jual murah flask ni..so aku mulakan aktiviti minum green tea ye...kelat pulak lidah aku hari ni..awat green tea yg kat sushi king tu cam soothing aje..yg aku buat ni cam kelat aje..maybe dah terpekat sudah..

 sila--sila...keow teoy tu sedap tau...

8 comments:

heart tamimi said...

haah kueytiow tuh sedappp..tp ari2 pujie beli xsedap..hoho

xpe2 mgu depan mst byk cite nk post betol x??besh nyer g bercutiiii! =)

marie said...

tu lah..hati dah melayang ni..harap2 boleh bercuti dgn tenang...hih hih hih

pizli said...

Kuew teow kungfu ke tu?

Anonymous said...

Marie,wah sedap nya kueh teow tu,bukan apa cuma the presentation by you makes it look exceptionally good,i pun dah suruh wifey masak the dish,tak tahu lah apa rasanya nanti.FR al mal.

marie said...

pizli...tu keow teoy ladna..kuah mcm keow teoy kungfu...cuma keow teoy tu dia goreng dgn kicap dulu..sedap..

marie said...

Hai AL...I am so happy u sudi singgah my pondok ni..selalu jumpa u kat pondok orang glamor di Toronto tu kan...ha ha ha..

and I am sure ur wife mesti terror masak punya sebab kalau tak pandai masak, mesti tak sangkut kat U (u sure share a lot of ninjalogy with toronto blogger tu kan)...

nice to see u here...

Uncle Lee said...

Hi Marie, ini la best! Saya satu bowl ta'chukup, ha ha.
Looks delicious too.....
And good for you minum tu Chinese Green tea.
Minum tiga...lima cups satu hari....you will see the difference.
Makan apa ada oil, minum the tea....it takes away the oil, so it will not stick in the body, causing colesterol ke apa2.

Ahaa, I nampak member saya ada datang sini....jauh pulak dia jalan this time, ha ha.
And yes, his wife apart from being a real traffic jam stopper attractive, is a gourmet cook.
You have a nice day, Marie.
Lee.

marie said...

Lee..mmg sedap pun mee tu tapi i tak reti buat..reti beli dan makan aje..ha ha ha..

and green tea tu, maybe I am not getting used to it taste yet, tu yg rasa kelat aje mulut..but as long as it help to reduce the cholesterol (dgn harapan akan kurus nanti)..maka i ikut nasihat u..lepas ni I nak cari green tea for slimming purpose pulak..ada tak?

and I dah agak dah mesti AL punya wife tu cantik dan pandai masak..cam Mrs Lee..sebab u and dia goes a long way dlm Ninjalogy kan...and both of u guys really get the gold medal...stay happy ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...