Tuesday, March 29, 2011

aku chow dulu..

hari ni, aku mintak time off kuar awal dari opis...

ni first time aku mintak tahun ni...

sebabnye..aku nak menghadiri mesyuarat PIBG kat sekolah anak aku..

ada orang rasa mesyuarat PIBG ni tak lah penting mana..

tapi aku rasa penting..sebab kita ni memang mengharapkan sangat pada guru-guru untuk mendidik anak-anak kita..

so sesekali tu, kenalah pi bermesyuarat dgn cikgu-cikgu anak-anak kita ni kan...

dari asyik dok complain sana sini..gunakanlah peluang bermesyuarat ni utk mengusulkan apa-apa pandangan/cadangan untuk membaiki p&p anak-anak kita kan..

lagipun, dulu time aku sekolah..mak aku kenal kebanyakan cikgu-cikgu aku..

so aku tak berani nak buat nakal kat sekolah sebab sohih aku akan kena sedas dua punya bila balik umah..

sebab cikgu-cikgu yg duduk dekat umah aku, akan cite kat mak aku..

so aku tak nak tali pinggang naik atas badan kan..so aku jadi budak baik...baik sangat...

jadi...baik aku tiru cara mak aku, biar aku kenal cikgu-cikgu anak-anak aku..so nanti, idoklah anak aku berani sangat nak buat nakal kat sekolah..

lagipun, aku nak pesan kat cikgu-cikgu anak-anak aku..macam yg mak aku pesan kat cikgu-cikgu aku dulu..

"cikgu..anak saya ni kalau nakal-nakal, malas belajar ke...cikgu rotan aje...saya tak kisah..."

dan nescaya, kalau aku kena rotan kat sekolah, confirm balik umah aku kena lagi...

apa yg aku melalut ni..

ok..aku nak pi sekolah anak aku ye hari ni...

p/s: agaknye usul aku utk pilihan makanan yg sihat di kantin sekolah tu, ok tak...

2 comments:

Uncle Lee said...

Hi Marie, I enjoyed reading about your chegu, ha ha. Kalau nakal keluar kan rattan. Itu la dia. Those days no human rights, kan?

I was every teacher's nightmare, ha ha....make teachers, whole class chabut bila lepas ular ke iguana dalam class, arhaaaa ha ha ha.

But its good you go check out about your anak in school. But I'm sure your anak is a model pupil....as you a good mother.
Have a nice day, Marie.
Lee.

marie said...

Hi Lee...wah..the meeting semalam drag sampai kul 6.30 ptg...ada 13 usul aje yg dibincangkan dr 92 usul..mine punya will be discuss dlm mesyuarat AJK PIBG..oklah tu...

and Lee, betullah time kita sekolah dulu..no such thing as human right for those under 18 ye...once the teacher said ur r guilty..mmg guilty lah...takde nak bela-bela diri..but teacher tak kan marah kalau kita baik kan..

Lee...u nakal-nakal kat sekolah pun, still buat teacher ketawa and sure u are one of those student that remains in their mind...kan..kan...

see u Lee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...