Tuesday, March 8, 2011

Nasi mendi arab...

nama nasi ni ala-ala seksi kan...mendi..mandi...kah!kah!

yg ni aku buat ikut resepi cik tem kasi..tapi dia buat guna daging kambing, masak dgn pressure cooker....

disebabkan aku takde pressure cooker (1 lagi peralatan memasak yg dah lama aku mengidam), maka aku guna ayam aje...

nasi mendi tu...

ni ayam panggang tu....

4 comments:

asma said...

adoi kecur air liur tgk.. huhu.. apa lagi kak marina, share la resepi, hehe.. chef yg hebat la kak marina nih, interior designer pun hebat gak.. complete package, bleh bukak kedai makan + interior design consultant la kat taman mulia ni nnt.. ;)

marie said...

asma....first batch nasi mendi tu lembik pulak sbb terlebih air..yg ni yg second batch nasi, tu nampak ok sikit...resepi nanti akak bagi ye..tapi rasa tu, bolehlah utk makan sendiri, kalau jual, mmg mati akak kena hempuk dgn customer sbb rasa arab tak authentic lah..kah!kah!

impian nak jadi interior designer tu mmg ada..tapi cuba asma dtg umah akak..mcm kapal karam..kah!kah!

heart tamimi said...

teliur den..hoho..apsal xbwk g opis nasi "name seksi" neh td puan??hehe

marie said...

heart tamimi...bukan tak nak bawak opis, tp buat tak banyak, cukup2 utk makan kat umah aje..first time buat, takut tak jadi pulak..

nnt kalau ada masa free, saya buat lagi and bawak opis ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...