Monday, March 21, 2011

apa kesan heh?

Khamis lepas, time aku balik umah..

alih-alih sepanjang jalan selepas simpang ke Kampung Batang Benar tu..sampailah ke taman perumahan aku, lalu tepi padang surau dan dewan tu...

penuh bunting dan bendera Negeri Sembilan, bendera BN dan bunting mengucapkan selamat datang kepada PM...

aku ni mmg lah tak tau apa-apa...hatta busy sesangatlah tu..sebenarnya sebab hujung minggu pun, dok memerap kat dlm umah kan...

pastu, 3 biji bus persiaran keluar, pastu ada lori bwk toilet bergerak pun ada...

pastu, bila aku sibuk-sibuk tanya hubby aku..baru tau..

rupanye kat belakang umah aku tu, kat kawasan sampah pajam yg ditutup tu...depa buat projek..

Renewal Energy Park...kira pusat penghasilan tenaga hijau lah..ada solar panel, kipas kincir angin tu..

aku tau tenaga hijau ni mesra alam..

tapi yg aku nak tau sekarang ni..mesra alam tak projek tu dgn manusia yg duduk dlm radius 1 km aje dr tempat tu...paling jauh pun aku rasa dlm 2 km kot...

aku dah penat google..tengok apa kesan RE Park ni pada manusia..kotlah ada side effect tak bagus kan..

tapi setakat ni, aku tak dpt apa-apa lagi info..

kalau-kalau ada yg tau, boleh share tak..kalu susah nak explain kat aku ni, bagi link kat mana-mana homepage pun ok...

tq ye..

p/s: cadangan akulah..kalau nak mengindahkan kawasan tu kan..apa kata korang tanam bunga kecik-kecik jenis melata atas tanah kaler kuning tu..sekali dia mekar kan...sepadang indah korang akan lihat kaler kuning gitu...cantik tau..silap2 boleh jadi tempat pengambaran filem lagi..ala-ala filem ET yg buat tepi kincir angin tu..

4 comments:

pizli said...

nanti dah tau kesan-kesan silalah tulis dekat sini sebab nak tau jugak.. bukit mahkota bukan jauh sangat dengan pajam tu.. hehe..

marie said...

ok pizli...sharing is caring kan...

Uncle Lee said...

Hi Marie, just relax, stay easy and have fun....do what you want to do.
Have a nice day.
Lee.

marie said...

thanks Lee...enjoy each day as it comes kan...mcm kata suami I, ala..kalau nak mati, kat mana-mana pun mati jugak..tp I tak naklah mati kena penyakit tau..I nak enjoy my golden day mcm u and ur wife..Insyallah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...